2011. május 11., szerda

Megint miklósfai lett a város bora!

Idén május 7-én, szombaton tartotta a kanizsai hegyközség  szokásos bormustráját, melyre 31 bormintát neveztek. A rangos zsűri nem volt lágyszívű, hiszen a 16 fehérborból csak kettőt talált kifogástalannak, azaz aranyéremre méltónak. Ezzel a két bormintával pedig a Miklósfai kertbarát kör tagja, Német József dicsekedhet! Az olaszrizlingje mellett nevezett Szentgyörgyvári Királyleányka bora még a megtisztelő " a város fehérbora" címet is kiérdemelte.

A Zalai Hírlap május 9-i számából
Gratulálunk Német József tagtársunknak az utóbbi évek kiváló borászati teljesítményéhez, hiszen az elmúlt évben, és idén is minden nevezett borával begyűjtötte  az aranyérmeket valamennyi borversenyen. A tavalyi évben először nyerte el miklósfai bor a város bora címet, de Németh József idén duplázott, amire még eddig nem volt példa! De, hogy a hozsannázást tovább folytassam, idén "a város vörösbora címet Horváth Miklós érdemelte ki, Látóhegyi Merlot-Shiraz borával. Szintén gratulálunk a szép teljesítményhez, és mivel más tollával ékeskedni nem nehéz, Horváth Miklós is tagtársunk a kertbarát körben, ezért az ő sikerük a mi sikerünk is!



Foto: Szakony Attila a zalaihirlap.hu képgalériából
Szívből gratulálunk mindkettőjüknek, bízva abban, hogy ez további inspirációt jelent nekik, és másoknak is a borászkodáshoz!
És persze titokban bizakodunk, hogy a legközelebbi Miklósfai Kertbarát Körös rendezvényen talán kóstolót kaphatunk e nemes nedűkből!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése